dr.sc. Marina Mioč, dr. med – specijalist neurologije

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Marina Mioč diplomirala je 2010. godine. Pripravnički staž završila je 2011. godine u Kliničkoj bolnici Merkur. Specijalizaciju iz neurologije za Kliniku za psihijatriju Vrapče započela je u prosincu 2011., a u potpunosti ju je odradila u KBC Zagreb. Tijekom specijalizacije radila je i kao istraživač u više kliničkih istraživanja u KBC Zagreb.

Kao dobitnica stipendije Europskog neurološkog društva 2017. godine provela je šest tjedana u Laboratoriju za istraživanje spavanja, Odjela za biomedicinsku i neuromotornu znanost Sveučilišta u Bologni, Italija. Tamo se educirala u polisomnografskoj dijagnostici i svim područjima medicine spavanja, a posebice u centralnim hipersomnijama.

U travnju 2018. godine položila je specijalistički ispit iz neurologije. Od tada radi kao specijalistica neurologije u Zavodu za psihofiziologiju i organski uvjetovane psihičke poremećaje u sklopu kojeg djeluje Centar za poremećaje spavanja i budnosti. Riječ je o prvom i najvećem centru takve vrste na ovim prostorima.

U rujnu 2020. godine položila je ispit za somnologa pri Europskom društvu za istraživanje spavanja. Od rujna 2020. godine je u edukaciji iz bihevioralno–kognitivne terapije pri Hrvatskom udruženju bihevioralno kognitivnih terapeuta. U listopadu 2021. završila je Masterclass tečaj iz kognitivno-bihevioralne terapije za nesanicu pod vodstvom stručnjaka iz Oxforda, Engleska. U lipnju 2023. godine obranila je doktorsku disertaciju pod naslovom „Utjecaj sindroma opstruktivne apneje u spavanju na makrostrukturu i mikrostrukturu spavanja i kardiovaskularnu autonomnu živčanu funkciju“.

Članica je Hrvatskog neurološkog društva, Upravnog odbora Hrvatskog društva za apneju, Upravnog odbora Sekcije za poremećaje spavanja u neurologiji pri Hrvatskom neurološkom društvu i članica Europskog društva za istraživanje spavanja. Autorica je nekoliko znanstvenih radova objavljenih u indeksiranim časopisima iz područja somnologije i neurologije, kao i aktivni sudionik više domaćih i međunarodnih simpozija.