Dijagnostika

U Poliklinici NeuroSan možete dobiti odgovor na sve Vaše probleme vezane uz spavanje. Na raspolaganju su Vam  stručnjaci iz medicine spavanja (somnolozi) koji imaju višegodišnje radno iskustvo sa svim poremećajima spavanja.

Ukoliko je  potrebno učiniti cjelonoćno snimanje (polisomnografiju ili poligrafiju), možete to učiniti u našim prostorijama. Sobe za spavanje opremljene su najsuvremenijim dijagnostičkim uređajima svjetskoga ranga te  Vaše spavanje tijekom noći prati zdravstveno osoblje putem videonadzora. Izuzetno nam je važno da se osjećate ugodno, kao kod kuće, te smo posebno vodili računa o tome tijekom uređenja sobe. Na raspolaganju su Vam odgovarajuća veličina kreveta, madraci i jastuci visokoga standarda, vlastita kupaonica, mogućnost gledanja TV-a, zvučna izolacija i zamračene i klimatizirane sobe.

Što je polisomnografija?

Polisomnografija cjelonoćno je neinvazivno snimanje pacijenata gdje se monitorira njegovo spavanje, disanje i kretanje. Pretraga je u potpunosti bezbolna i ugodna pacijentu, a stručnom liječniku (somnologu) omogućuje detaljan uvid u problem spavanja.

Neposredno prije spavanja, zdravstveni stručni radnik najprije objasni pacijentu proceduru, a nakon toga priključi senzore (posebnom kremom)  na mjesta na tijelu koja su za to predviđena, sukladno tome što se želi mjeriti. Najčešće se mjeri moždana aktivnost, pokreti očiju, tonus mišića, disanje, rad srca i saturacija kisika. Tijekom noći zdravstveni djelatnik prati Vaše spavanje putem kamere u drugoj prostoriji te je pacijentu na raspolaganju za sve upite tijekom noći.

Što je poligrafija?

Poligrafija prenosiv je uređaj priključen na pacijenta tijekom spavanja te prati pacijentovo spavanje, disanje, tonus mišića i saturaciju kisika. Namijenjen je za dijagnosticiranje apneje tijekom spavanja. Obzirom da je uređaj prenosiv, nije nužno da pacijent spava u Poliklinici, već je moguće spavanje i kod kuće.

Titracija uređaja za potpomognuto disanje (titracija CPAP uređaja)

Ukoliko je pacijentu dijagnosticirana apneja tijekom spavanja, u Poliklinici NeuroSan možete testirati uređaj (CPAP uređaj) kojim se liječi navedeni problem. Profesionalno medicinsko osoblje pružit će Vam potpunu podršku i odgovorit će na sva Vaša pitanja. U svojoj ponudi također imamo sve vrste maski i veličina za CPAP uređaje.