Ana Marija Šantić, dr. med. – specijalist neurologije

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu dr. Ana Marija Šantić završila je 2005. godine, a pripravnički je staž odradila u KBC Split. Godine 2007. zapošljava se u Sveučilišnoj Klinici Vuk Vrhovac na mjestu odjelnog liječnika na Odjelu kliničke farmakologije. Specijalizaciju iz neurologije za Kliniku za psihijatriju Vrapče započinje u prosincu 2008. godine. Specijalizaciju u cijelosti odrađujem u KBC Zagreb, ali uz to održava redovite veze s matičnom ustanovom te se još od početka specijalizacije educira u svim područjima medicine spavanja, EEG-a i polisomnografske dijagnostike.

U srpnju 2013. upisuje poslijediplomski doktorski studij Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U travnju 2015. položila je specijalistički ispit iz neurologije te se zapošljava na mjestu odjelnog liječnika u Zavodu za psihofiziologiju i organski uvjetovane psihičke poremećaje u sklopu kojeg djeluje Centar za poremećaje spavanja i budnosti, najveći centar takve vrste na ovim prostorima, a također i centar koji ima najdulju tradiciju.

U rujnu 2016. položila je European Sleep Research Society ispit te stekla naslov somnologa – eksperta medicine spavanja. U svom svakodnevnom radu dominantno se bavi najrazličitijim poremećajima spavanja, a osim toga njezino je područje interesa i epileptologija. Koautor je nekoliko radova objavljenih u indeksiranim časopisima, prvenstveno iz područja epileptologije. Aktivni je sudionik više domaćih i međunarodnih simpozija. Trenutno obnaša funkciju dopredsjednika Hrvatskog somnološkog društva.